Spor Ayakkabı Temizliği Nasıl Yapılır?

Spor Ayakkabı Temizliği Nasıl Yapılır?

Spor ayakkabılar zamansız kullanılabilecek, her kombine yakışan ayakkabı modelleridir. Uzun süre kullanımını ve yeni gibi görünmesini sağlamak için her ayakkabı modelinde olduğu gibi spor ayakkabılar da belirli zaman aralıklarında temizlenmelidir. İşte spor ayakkabılarınızı etkili bir şekilde nasıl temizleyeceğiniz konusunda kapsamlı bir rehber:

 

1. Adım: Bağcıklar ve Tabanlıkları Çıkarın 

Spor ayakkabıların temizliğinde ilk yapmanız gereken şey ayakkabıyı ek parçalarından kurtarmaktır. Bağcıklar ve tabanlıkları ayakkabıdan çıkarın. Ek parçalar için ayrıca temizleme yapılacaktır. 

2. Adım: Kalıntıları Fırçalayın

Yumuşak kıllı bir fırça kullanarak spor ayakkabılardaki kalıntıları, kiri veya tozu çok baskı uygulamadan fırçalayın. Tabanlar, taban yan kenarları ve bağcıkların girdiği yuvarlak delikler en çok kir birikimi olan alanlardır. Kalıntılar temizlendiğinde temizlik için diğer adıma geçilebilir.

3. Adım: Lekeleri Temizleyin

Spor ayakkabılarınızda genel temizlik ve leke olması durumunda bölgeyi ovmak için mikrofiber bez ve bulaşık deterjanı kullanabilirsiniz. Bulaşık deterjanını suda seyreltmeden ayakkabınızın temizliğinde kullanmamalısınız. Daha zorlu lekeler için, özel bir spor ayakkabı temizleyicisi kullanmanız lekelerle savaşmanızda kolaylık sağlar.

4. Adım: Tabanları Temizleyin

Spor ayakkabılarınızın tabanlarını temizlemek için gerekli olan malzemeler, ılık su, deterjan karışımı ve yumuşak kıllı fırçadır. Suya daldırdığınız fırça ile yumuşak hareketlerle ayakkabı tabanını temizleyebilirsiniz. Fırçanın ayakkabı tabanına zarar vermesini engellemek için sert fırça darbelerinden kaçınmalısınız.  

5. Adım: Durulayın ve Kurutun

Spor ayakkabı temizliğinde ayakkabı dış yüzeyi ve tabanlarını temizleme ardından temiz bir bez ve duru su ile deterjanlı suyla temizlenen ayakkabıyı durulayın. Duru su ile sildiğiniz ayakkabıyı son olarak temiz ve kuru bir bez yardımıyla kurulayın. 

6. Adım: Bağcık ve Tabanlıkları Temizleyin

Bağcıklar ve tabanlıkları bulaşık deterjanlı su içerisinde ovalayın. Temizlenen parçaları durulayarak kurumaya bırakın. Ek parçalar ve spor ayakkabılarınız tamamen kuruduğunda, bağcıklar ve tabanlıkları yeniden ayakkabıya yerleştirin. Temizlenmiş spor ayakkabılarınız kullanıma hazır! 

 

Spor ayakkabı temizliğinde çamaşır makinesinde yıkama önerilmemektedir. Ayakkabınızın ömrünü daha da kısaltacak bu yöntem, ayakkabının kırılmasına ve hasar görmesine neden olabilir. Spor ayakkabıları, günlük ayakkabınız olarak kullanıyorsanız temizleme sıklığını artırmalısınız. Uzun aralarla temizleme durumunda ayakkabınızın üzerindeki kirler geçmeyebilir. Uzun süreli kullanmak istediğiniz ayakkabıları, sizler için oluşturduğumuz rehber yardımıyla temizleyebilirsiniz. 


 
Etiketler: Spor Ayakkabı Temizliği
Mart 30, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR